Segueix-nos a:

  • Un país normal a Twitter
  • Un país normal a Facebook
  • Un país normal a Youtube
  • Un país normal a Flickr

24/08/2014

77: Xavier Albertí

Empresari

L’EMPRESA MÉS GRAN

El poble català té fama de ser molt prudent i de ser més perseverant que no pas valent. Això es tradueix també en el món empresarial, on tenim un teixit molt complet però ben poques empreses de gran dimensió.

Ara sembla que el poble s’ha desvetllat i amb l’embranzida pouada d’una llarga tradició associativa vol emprendre el repte més gran: la plena emancipació o almenys el dret a plantejar-ho. Són anys i segles de desencontres que eclosionen en una conjuntura econòmica i sociopolítica peculiar.

Que hi pot dir el món de l’empresa a tot plegat? Potser no ha de parlar massa, que no és pas la seva funció. Ni té el caràcter representatiu d’un parlament o un ajuntament ni els seus interessos més immediats, a voltes, van en el mateix sentit. Però ha d’obrir-se i s’obre, si més no, al dret a decidir, com ho demostra la “Declaració d’El Far”. I, sobretot, més enllà de les paraules grandiloqüents, ha de mantenir-se fidel al país i les institucions si arriba un moment que això és cabdal. És de fet aquesta una gran empresa col·lectiva que ens necessita a tots i el braç econòmic, decisiu i avesat als reptes, l’ha d’assumir com a propi, com ve fent fins avui reconeixent el dret inalienable a decidir per un mateix.

Les opinions expressades en els suports són responsabilitat únicament i exclusivament dels seus autors