Segueix-nos a:

  • Un país normal a Twitter
  • Un país normal a Facebook
  • Un país normal a Youtube
  • Un país normal a Flickr

29/07/2014

103: Lau Vert

Presidenta d’Òmnium Cultural – Rubí

També sóc mare i mestra, a més de presidenta d’Òmnium Rubí. Per això, quan els infants em demanen què és el que està passant amb tot aquest enrenou del 9N jo els il·lustro amb aquest conte:

El drac i el pagès

Hi havia una vegada un drac que vivia enmig d’un riu. El riu travessava un espès i perdut bosc. Un dia un gran corrent d’aigua el va arrossegar fins aun banc de sorra que estava a la vora de la ciutat. Com que el drac no podia moure’s bé fora de l’aigua, va començar a gemegar i lamentar-se. Un pagès que passava per allí el va descobrir, i el drac li va demanar que el lligués i el retornés al bosc. Com a recompensa per la seva ajuda el faria un home ric. El pagès va fer el que li havia demanat i el va dur de tornada al bosc, però el drac, en lloc de recompensar-lo com havia promès, va voler menjar-se’l. Una guineu que casualment passava per allí va preguntar què era el que havia passat. El pagès li va explicar el que havia succeït, però el drac va explicar una història ben diferent: “El pagès m’ha lligat, per això l’amenço amb menjar-me’l”. “Com va aconseguir lligar-te així?”, va preguntar la guineu, i li va demanar al pagès que tornés a lligar el drac perquè ella pogués fer-se una idea de com ho havia fet. Un cop que el drac va estar de nou immobilitzat, la guineu es va dirigir al pagès amb les següents paraules: “Ja pots tornar a deixar aquest desagraït en el lloc on el vas trobar. Però ni se’t passi pel cap treure-li les cordes perquè si ho fas, se’t voldrà crospir una altra vegada”.

I ara…. El podeu el rellegir tot canviant la paraula DRAC per GOVERN ESPANYOL, la paraula PAGÈS per GOVERNA CATALÀ, i la paraula GUINEU per SOCIETAT CATALANA.

Les opinions expressades en els suports són responsabilitat únicament i exclusivament dels seus autors