Segueix-nos a:

  • Un país normal a Twitter
  • Un país normal a Facebook
  • Un país normal a Youtube
  • Un país normal a Flickr

31/05/2014

162: Eusebi Carnicero

President de la Territorial de les Corts d’Òmnium Cultural

Hi hagué un temps en què els poderosos acaparaven molt de poder. Negaven el dret a decidir a les dones, als esclaus, als obrers…

Reconquerir aquesta llibertat ha costat sang. Sang de dones, sang d’esclaus, sang d’obrers… i gràcies a aquests màrtirs, les dones voten, els esclaus es van alliberar i els obrers es poden organitzar. Però els poderosos encara s’aferren a alguns baluards de poder. Ja poden decidir les dones, els esclaus, els obrers… Però encara proven d’impedir que decideixin les nacions.

Tenen la batalla perduda. Encara no haurà acabat aquest segle XXI que les generacions es meravellaran que, als seus inicis, algunes nacions encara necessitessin bregar per prendre les seves decisions. Com ara ens meravellem que un dia s’impedís de decidir a les dones.

Decidint, Catalunya farà dues coses: d’una banda, recuperarà el seu destí; però de l’altra, donarà una embranzida a la Història. Perquè el segle XXI és el segle del triomf definitiu del dret a decidir de les nacions.

Les opinions expressades en els suports són responsabilitat únicament i exclusivament dels seus autors