Segueix-nos a:

  • Un país normal a Twitter
  • Un país normal a Facebook
  • Un país normal a Youtube
  • Un país normal a Flickr

19/05/2014

174: Miquel Calçada

Productor audiovisual

Aprofitant el 50è aniversari de l’obra ‘Els altres catalans’ de Francesc Candel, el suport al #9N és amb aquest text:

Els infants de suburbi, aquesta esperança (Francesc Candel, Els altres catalans, 1964)

“Mesos enrere es va convocar un concurs literari entre els infants de les escoles d’aquesta àmplia zona on jo visc. El tema era “Mi barrio”. Hi van participar 183 infants -52 nenes i 131 nens, encara que les nenes van demostrar més agudesa- de vuit a catorze anys d’edat, de les escoles del Polvorí, Can Clos, Port, Estatges SEAT i Can Tunis. No arribaven a deu els fills dels catalans-catalans, diguem-ne.

En alguns d’aquests infants es nota una fe cega en els seus professors. Si fos possible d’assolir un sistema perfecte d’àmplia i orientadora ensenyança i que tots poguessin anar a escola el país estaria salvat.

Bé podria ser, comento amb un gran amic, que en el curs de les dues generacions venidores –potser en caldran més- la catalanitat passés a mans d’aquests “altres catalans”. D’aquesta terra forta, noble i renovadora que és Catalunya dimana una saba tremenda de llibertat i, alhora, una formidable atracció que es torna fanàtica afecció envers ella. Aquests altres catalans es veuran cridats a una curiosa tasca: la revaloració de la novíssima Catalunya.

I Catalunya s’haurà salvat un cop més. El meu amic té raó.”

Les opinions expressades en els suports són responsabilitat únicament i exclusivament dels seus autors