Segueix-nos a:

  • Un país normal a Twitter
  • Un país normal a Facebook
  • Un país normal a Youtube
  • Un país normal a Flickr

16/05/2014

177: Vicenç Villatoro

Escriptori i periodista

Dietari

Ens diuen que no volen que votem perquè el referèndum és il·legal. Jo diria que el referèndum és il·legal perquè no volen que votem. L’ordre dels factors altera el producte. Perquè marca quina és la raó veritable i quina és l’excusa. La il·legalitat és l’excusa: podrien aconseguir que fos legal, si volguessin, sense problema. La raó és la seva oposició conceptual, dels grans partits espanyols, al fet que els catalans puguin decidir el seu futur. Distingir entre la raó i l‘excusa va bé perquè no cal perdre gaire temps en discutir sobre l’excusa: si aquesta no els val ja en trobaran una altra. I seria millor sentir clarament els seus arguments sobre la veritable raó. Que l’excusa no servís, com serveix sovint a Rajoy i a d’altres, com a protecció i escut per no verbalitzar les seves raons. Potser perquè sap que, en el món democràtic, no serien gaire fotogèniques.

Les opinions expressades en els suports són responsabilitat únicament i exclusivament dels seus autors