Segueix-nos a:

  • Un país normal a Twitter
  • Un país normal a Facebook
  • Un país normal a Youtube
  • Un país normal a Flickr

10/05/2014

183: Jordi Cuixart

Tresorer i membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural

Si ens fixem en les dades dels darrers mesos, les inversions estrangeres a Catalunya estan assolint xifres rècord (liderant en solitari les del conjunt del sud d’Europa). El mateix podem dir del creixement de les exportacions catalanes, que es troben ara mateix molt per sobre de la mitjana estatal. Aquesta és, en part, la resposta empresarial a la pregunta sobre quin és el posicionament dels empresaris envers el procés de transició nacional. Normalitat absoluta.
En ple segle XXI, els empresaris formem part d’una societat en moviment a Catalunya i arreu i, com a agents socials, tenim una opinió formada i consistent sobre els afers que més debat generen entre els nostres conciutadans. Ho demostrem cada dia en molts àmbits i també en el fet democràtic. Així, per exemple, diverses de les principals patronals del país (PIMEC, CECOT o FEPIME) ho han mostrat adherint-se amb plena normalitat i des d’un bon principi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD).

Un Pacte que neix d’una conjunció entre la societat civil i unes institucions catalanes que, lluny del que alguns ens volen fer creure, no són un invent de la Transició espanyola. Tampoc ho és la nostra voluntat d’autogovern, que ve de molt lluny i té bona part dels seus fonaments en l’economia. Som fruit d’un procés històric, com els altres països del món.

I és en aquest context de normalitat que tinc la certesa que, quan arribi el moment, la immensa majoria d’empresaris i empresàries d’aquest país romandran fidels a les institucions del país. Cap empresari qüestionarà la voluntat majoritària dels catalans. De ben segur. No només perquè fent-ho negligiria la seva funció d’empresari, que també, sinó perquè ho faria respecte a la seva condició de demòcrata.

Les opinions expressades en els suports són responsabilitat únicament i exclusivament dels seus autors