Segueix-nos a:

  • Un país normal a Twitter
  • Un país normal a Facebook
  • Un país normal a Youtube
  • Un país normal a Flickr

09/05/2014

184: Agustí Alcoberro

Historiador i escriptor

És un dret històric, i és memòria viva

Hi ha un fil roig de memòria que comunica la Junta General de Braços, o Parlament de Catalunya, de juliol de 1714, i el referèndum del 9 de novembre de 2014. Aleshores i ara, el poble de Catalunya, en exercici de la seva sobirania, ha estat cridat a autodeterminar-se. Aleshores, i cal que creure que ara, el poble de Catalunya ha optat i optarà per la llibertat. La República Catalana que van defensar els nostres ambaixadors a les capitals d’Europa el 1714 és la mateixa que ara reivindiquem de nou. El “cas dels catalans” s’obre pas al món després de 300 Onzes de Setembre de lluita i d’esperança. La memòria ha preservat la nació. Ara més que mai, cal retre homenatge als herois i als màrtirs. I cal cridar ben fort que el seu esforç ha valgut la pena.

Les opinions expressades en els suports són responsabilitat únicament i exclusivament dels seus autors