Segueix-nos a:

  • Un país normal a Twitter
  • Un país normal a Facebook
  • Un país normal a Youtube
  • Un país normal a Flickr

26/04/2014

197: Martí Boada

Doctor en Ciències Ambientals

L’opinió dels catalans respecte al seu futur

La negativa espanyola, de no deixar que els catalans ens expressem lliurement, respecte al nostre futur, evoca formes polítiques antigues, lletges. És impropi d’una societat cuturalment i políticament madura i sincerament democràtica. L’impediment d’exercir el dret a decidir és molt abans un impediment al dret a opinar i un atemptat a la llibertat d’expressió més elemental. Cal subvertir l’imperi de la imposició si volem caminar cap a un futur en llibertat, un futur basat en els principis bàsics de la democràcia: la tolerància, la participació i la salvaguarda de les llibertats individuals i col·lectives. El llenguatge repressiu dels espanyols, les formes imperatives i despòtiques no són res més que expressions de xenofòbia a Catalunya. En aquest context, cal recordar el malaguanyant Nelson Mandela -al qui vaig tenir el gust de conèixer personalment-, exemple de lluitador de referència per les llibertats del seu poble. Una de les seves contribucions al pensament demòcratic era: “Fins a l’adversari més extrem, no l’has d’acorralar mai, sempre li has de deixar una sortida.”

Les opinions expressades en els suports són responsabilitat únicament i exclusivament dels seus autors